1. Persoonlijk advies
 2. Direct uit voorraad leverbaar
 3. Bel of app 06 33 44 31 00
  (tot 18.00 uur)

Airco laten plaatsen of laten installeren door een gecertificeerd f-gas gecertificeerd bedrijf

airco inclusief montage kopen. 

airco inclusief installatie kopen.

airco gemonteerd door f-gas gecertificeerd bedrijf laten monteren.

 

 

 

 

Toe aan verkoeling of verwarming in uw huis, kantoor of winkel? Een goede airconditioning kan zorgen voor een aangename leef  en werkomgeving en kan uw nachtrust verbeteren.

Bij ons kunt u kiezen uit verschillende soorten betaalbare airconditioners. Wilt u de airco laten plaatsen?

Wij leveren onze airco-producten door heel Nederland en kunnen de airco al vanaf €1299,- ( incl. montage, afwerken en in bedrijf stellen ) voor u plaatsen.

Heeft u vragen over onze airco service, zoals levering, installatie of onderhoud? Neem dan gerust contact met ons op 0633 44 3100 

> Neem contact op

 

Soorten airconditioning

Bij de keuze voor een airconditioning heeft u veel opties. Welk airco-systeem het beste voor u is hangt onder andere af van uw budget en de gewenste eigenschappen. Hieronder geven we een kort overzicht van de verschillende soorten airco’s.

 • Mobiele airconditioners

Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen van de ene naar de andere ruimte. Ze bieden vaak een tijdelijke oplossing. Deze airco’s zijn goedkoper in aanschaf dan vaste airco’s. U kunt kiezen uit een mobiele airco met en zonder buitenunit. Hieronder leest u hierover meer.

 • Vaste airconditioners

Met een vaste airco kunt u meerdere ruimtes tegelijkertijd koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Een vaste airco is echter duurder dan een mobiele airco en kunt u niet opbergen.

Bij zowel mobiele als vaste airco’s kunt u kiezen of u wel of geen buitenunit wilt.

 • Split airconditioning (met buitenunit)

Een split airco is een airco met buitenunit. Deze buitenunit wordt buiten aan de muur of op de grond geplaatst. Doordat de lawaaierige onderdelen zich in de buitenunit bevinden, heeft u binnen nauwelijks geluidshinder. Een split airco is echter wel iets moeilijker te installeren en is duurder dan zonder buitenunit.

 • Monoblock airco (zonder buitenunit)

Een monoblock airco heeft geen buitenunit. Daardoor verloopt de installatie gemakkelijker dan een airco met buitenunit. Hierdoor liggen de kosten doorgaans lager en hoeft u geen plaats te maken voor een buitenunit. Vooral bij mobiele airco’s wordt vaak gekozen voor de monoblock.

 • Multi split airco

Een multi split airco is een airco met één buitenunit en meerdere binnenunits. Deze airco’s zijn geschikt om meerdere ruimtes tegelijk te koelen of verwarmen. Ook kunt u voor elke ruimte een andere temperatuur instellen. 

> Bekijk onze airco's

 

Gecertificeerde airco installateur

Niet iedereen mag zomaar een airco installeren. Dit komt doordat aircosystemen F-gassen bevatten. Vanwege het schadelijke karakter hiervan voor het broeikaseffect zijn er Europese wetten opgesteld over het werken met F-gassen. Een monteur moet een geschikt F-gassen certificaat hebben om een airco te mogen installeren.

Het is dus belangrijk dat u uw airco laat plaatsen door een gecertificeerd bedrijf. Gelukkig zijn wij, als koeltechnisch bedrijf, volledig F-gas gecertificeerd.
Wij zijn in het bezit van de BRL 100 en BRL 200.

 

Airco installatie

Wilt u een airco laten plaatsen en bent u benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Wij leggen u hieronder uit hoe het proces verloopt.

 1. Selectie van een locatie

Allereerst wordt er overwogen waar u de airco wilt plaatsen. Kiest u voor een airco met buitenunit, dan moet worden gekeken waar deze past en handig kan staan.
Samen met onze specialist kijken we naar de beste locaties voor uw binnen- en/of buitenunit.

 1. Installatie van binnen- en buitenunits

Om uw airco te kunnen bevestigen, zullen we eerst gaten boren voor het frame en de benodigde kabels en leidingen. Daarna wordt de binnenunit aan het frame opgehangen. De buitenunit wordt vervolgens bevestigd, bijvoorbeeld op het dak, op de grond of aan de gevel.

 1. Elektrische verbindingen en bedrading

De volgende stap in het plaatsen van uw airco is om de binnen- en buitenunit met elkaar te verbinden. We zullen de airco-installatie aansluiten op het elektriciteitsnet en koperen leidingen leggen voor de stroom van koelvloeistof. Onze specialisten zullen de stroomkabels aansluiten, zodat de airco kan worden geactiveerd.

 1. Inspectie en tests

Nadat bovenstaande stappen zijn uitgevoerd, zullen we eerst grondige tests doen. Tijdens deze tests wordt er onder andere gekeken of er lekkages zijn.

 1. Compliance met F-gassenverordening

Wij werken in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving op het gebied van gefluoreerde broeikasgassen.
Wij zijn F-gas gecertificeerd en in bezit van de BRL 100 en BRL 200. U kunt er dus vanuit gaan dat wij uw airco op de juiste manier, volgens de wetgeving, installeren.

 

Airco onderhoud en service

Het is belangrijk om uw airco goed te onderhouden. Na verloop van tijd komen er namelijk bacteriën en stofdeeltjes in de luchtfilter van de airco. Dit zorgt niet alleen voor een vieze lucht en meer energieverbruik, maar kan ook gevolgen hebben op uw gezondheid. Laat uw airco daarom regelmatig schoonmaken. U kunt ons inschakelen voor een onderhoudsbeurt van uw airco. Hierbij zullen we het luchtfilter vervangen en de airco schoonmaken.

 

Waarom kiezen voor Aircoplaza

 • - BRL200 gecertificeerde, vakkundige monteurs
 • - F-gassen/BRL100 gecertificeerd bedrijf
 • - Ruime voorraad met veel merken
 • - Zorgeloos kopen met garantie
 • - Levering vanuit showroom/magazijn waar u de producten kunt bekijken
 • - We bieden ook onderhoud en service

 

Geniet van uw airco

Een airco naar wens door een gecertificeerde specialist laten installeren? Wij helpen u graag! Kom langs in onze showroom of neem contact met ons op!

> Neem contact op

 

Informatie aanvragen

Door onderstaand formulier in te vullen nemen wij uw aanvraag in behandeling. Komt u er niet uit of heeft u vragen? neem dan gerust contact op via telefoon: 038 30 33 032 of e-mail: info@aircoplazazwolle.nl. U kunt ook langskomen in onze showroom, dan gaan wij samen in gesprek om te kijken hoe u airco systeem het beste gemonteerd kan worden.

Het formulier is verzonden. Wij nemen z.s.m. contact op.

Naam*
Adres*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Locatie van de binnenunit (Bijv. woonkamer, slaapkamer, zolder, etc)*
Locatie van de buitenunit (Bijv. aan de muur, op het dak, op de grond, etc.)*
Materiaal van de muur (Bijv hout, steen, gips, beton, etc.)*
Opmerking of vraag*